Beveiliging

Is uw website hacker proof?

Heel erg belangrijk bij het distribueren van een webapplicatie is de veiligheid. U wilt toch ook dat uw website niet wordt gekraakt door een hacker?

Vaak geen goede beveiliging

Helaas moeten we nog regelmatig concluderen dat ook hele grote bekende websites vaak veiligheidslekken hebben. Deze lekken kunnen enorm vervelende gevolgen hebben en kunnen zelfs zo ver gaan dat een hacker de totale controle over uw website weet over te nemen. Natuurlijk wilt u dit niet, maar de praktijk wijst uit dat de meeste internetbedrijven websites maken waar veiligheidslekken in zitten omdat deze simpelweg de expertise op het gebied van veiligheid missen of omdat het voor hun goedkoper is om daar geen rekening mee te houden. Grote bedrijven, waarbij veel verschillende programmeurs aan een project werken of chaotische programmeurs, willen ook nog wel eens niet altijd direct de nadruk op de veiligheid leggen waardoor beveiligingslekken soms simpelweg over het hoofd worden gezien.

Gebruikte technieken

Technieken welke door hackers gebruikt kunnen worden zijn bijvoorbeeld cross site scripting en sql injection.

LETO en de veiligheid van uw applicatie

Onze webprogrammeurs zijn gespecialiseerd in het maken van veilige webapplicaties. Vanaf het begin van de bouw zal er al rekening gehouden worden met de veiligheid. Wij willen immers niet dat gegevens welke niet gepubliceerd mogen worden, zoals accountgegevens, op straat komen te liggen.

SSL

De nieuwe standaard is dat iedere website over een beveiligde SSL verbinding draait. Dit geeft u zelfs een meerwaarde in de zoekmachines. SSL is helemaal van belang wanneer uw bezoekers (persoonlijke) gegevens achter kunnen laten op uw website via een formulier. Onze webserver biedt alle benodigde faciliteiten voor SSL.

Geïnteresseerd?

Wilt u ook uw webapplicatie laten ontwikkelen door LETO? Kom dan bij ons langs of neem contact met ons op voor meer informatie.


« Programmeren Webbrowsers »