Grafische software

Programma's

Er zijn verschillende (grafische) programma's van waaruit we kunnen drukken. Op deze pagina behandelen we de verschillende programma's welke wij ondersteunen. U kunt uw opmaak zelf in één van de onderstaande programma's aanleveren, maar wij kunnen ook gemakkelijk uw opmaak verzorgen.

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator is een programma uit de Adobe Suite en wordt gebruikt om vectortekeningen te maken. Dit wordt met name gebruikt voor logo's. Sla uw Illustrator bestand in het Illustrator formaat AI of EPS op. Indien u een bijzonder lettertype in uw tekening heeft gebruikt is het verstandig om hier lettercontouren van te maken om conflicten te voorkomen.

Adobe Indesign

Adobe Indesign is ook een programma uit de Adobe Suite en wordt gebruikt om professionele opmaken te verzorgen. Handig aan dit programma is dat er verschillende externe bestanden bij elkaar kunnen worden geplaatst in één opmaak.

Wanneer u uw drukwerk als een Indesign bestand wenst aan te leveren, is het belangrijk dat u ook de gebruikte fonts en afbeeldingen aanlevert. U kunt dit doen door in het bestandsmenu te kiezen voor het maken van een pakket (package genoemd in de Engelstalige versie). Door een pakket te maken wordt er een map aangemaakt met het Indesign bestand maar daarnaast ook al de gebruikte fonts en afbeeldingen. Hiermee kunnen wij dan uw opmaak drukken.

Adobe PDF

U kunt ook al uw orders als PDF aanleveren. U kunt zelf PDF bestanden maken wanneer u een PDF printer heeft geïnstalleerd op uw computer. Let er wel op dat u een PDF maakt met de juiste instellingen. Wanneer u de Adobe PDF printer geïnstalleerd heeft, is het kiezen voor de "PDFX1a 2001" instelling de beste voor een gegarandeerde kwaliteit. Heeft u een andere PDF printer, kijk dan op de resolutiepagina om te kijken hoe u uw PDF printer het beste kan instellen om afgedrukt te laten worden.

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop is ook een programma uit de Adobe Suite en wordt gebruikt om pixeltekeningen te maken. Photoshop wordt ook gebruikt om afbeeldingen/foto's mee te bewerken. Let wel dat dit programma van origine niet bedoeld als programma om complete opmaken in te verzorgen wat door veel mensen wel wordt gedacht. Het is een beeld bewerkingsprogramma.

Microsoft Excel

Wij ontvangen uw adressenbestand graag in Excel want wij zijn in staat om adressenbestanden in onze professionele database publishing software in te laden voor personificatie in elk gewenste vorm. Vanuit de basis is Excel niet geschikt om vanuit te drukken. Printen is natuurlijk geen enkel probleem.

Microsoft Powerpoint

Klanten vragen steeds vaker om prints van hun Microsoft Powerpoint presentaties. Of dit nu één dia per pagina of handouts moeten worden is geheel aan u. Wij zijn er klaar voor. Vanuit de basis is Powerpoint niet geschikt om vanuit te drukken. Printen is natuurlijk geen enkel probleem.

Microsoft Publisher

Wij zijn in staat om zonder problemen Microsoft Publisher bestanden af te drukken. Omdat Publisher geen professioneel grafisch programma is, bieden wij geen extra ondersteuning op dit programma.

Microsoft Word

Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. Erg veel brieven en dergelijke worden aangeleverd in een Word bestand. Wij kunnen goed met uw Word bestand overweg en kunnen ook uw brieven in Word personificeren. Vanuit de basis is Word niet geschikt om vanuit te drukken. Printen is natuurlijk geen enkel probleem.

Andere programma's

Heeft u een opmaak in een ander programma? Neem dan contact met ons op over wat uw mogelijkheden zijn.


« Grafisch woordenboek Kleurinformatie »