Responsive

Responsive webdesign

Wij ontwikkelen uw nieuwe website in één keer voor zowel desktop, tablet als smartphone.

Geschiedenis; de mobiele website

Tot voor kort bouwde men speciaal aparte websites voor de mobiele apparaten. Ook wel een mobiele website genoemd. Dit was tijdrovend en koste veel extra geld. Vaak leidde een bezoek tot een van deze uitgeklede websites eerder tot een brok ergernis dan tot een plezierig bezoek. Met als resultaat dat u snel op zoek ging naar de link met 'toon volledige website' en als u die niet kon vinden, ging u maar snel weg van die vervelende website. Dit moet en kan anders.

Responsive webdesign

Wanneer u uw webapplicatie laat bouwen door LETO grafisch serviceburo zullen wij vanaf de beginfase het design zo maken dat de applicatie geschikt zal zijn voor zowel mobiel als tablet als desktop.

In de praktijk komt het er op neer dat wij drie op elkaar gebaseerde en dus lijkende ontwerpen van uw website zullen maken. Eén voor de desktop, één voor de tablet en één voor de smartphone. In elk geval zal de bezoeker een zo optimaal mogelijk bezoek aan uw site hebben.

Het grote voordeel aan responsive webdesign ten opzichte van de ouderwetse mobiele website is dat er maar één website is. U hoeft maar één website te beheren en te onderhouden. Wij zorgen er tijdens de ontwikkeling voor dat de site op elk device er perfect uit komt te zien. Vanwege de door ons gebruikte technieken zal uw responsive website geoptimaliseerd zijn voor de schermresolutie van de bezoeker. Daardoor wordt uw site zo lightweight mogelijk. Dit bespaart dataverkeer en dus kosten en laadtijd voor de mobiele bezoekers. Tevens zal een responsive website beter scoren in de zoekmachines. Kortom een win-win-win situatie.

Voorbeeld

Een mooi voorbeeld van responsive webdesign is deze website. Bekijk deze website op uw desktop en sleep de breedte van uw browservenster naar een minimum om een goede indruk te krijgen wat responsive webdesign inhoudt.

Geïnteresseerd?

Wilt u ook uw webapplicatie laten ontwikkelen door LETO? Kom dan bij ons langs of neem contact met ons op voor meer informatie.


« Huisstijlbewaking Usability »