Lettertypen

Fonts

Er zijn vier verschillende soorten lettertypen:

Bitmap lettertypen / Scherm lettertypen

  • Dit zijn lettertypen speciaal ontworpen voor op het beeldscherm. Deze lettertypen zijn niet geschikt om gedrukt danwel geprint te worden. Wanneer u dit type letterype toch gebruikt, krijgt u storende gekartelde/blokkerige letters (Bitmapping).

Postscript lettertypen

  • Schaalbare lettertypen welke goed geschikt zijn voor professionele grafische machines.

Printer lettertypen

  • Printer lettertypen zijn lettertypen welke bij de installatie van uw printer worden meegeleverd. Deze lettertypen werken alleen op uw printer en niet op onze grafische machines. U kunt deze dus niet gebruiken.

TrueType lettertypen

  • Schaalbare lettertypen welke zeer goed geschikt zijn voor print & druk. Truetype lettertypen zijn de meest voorkomende lettertypen.

Aanleveren van lettertypen

Wij beschikken over alle standaard PC lettertypen. Wilt u een niet standaard PC lettertype gebruiken, dan is dat geen enkel probleem. U dient dan alleen wel eenmalig het lettertype(familie) los aan te leveren.

U kunt uw lettertypen los aanleveren door deze uit uw map c:\windows\fonts\ te kopiëren en vervolgens op een verwisselbare mediadrager, zoals een usb-stick, te plakken.

Omdat wij alleen maar over PC's beschikken en niet over Mac-computers kunnen wij standaard niet overweg met fonts welke speciaal voor de Mac zijn ontwikkeld.

Lettercontouren

Sommige programma's zoals Adobe Illustrator bieden de functionaliteit om teksten om te zetten in lettercontouren. De letters worden dan omgezet in vectoren en zijn niet meer bewerkbaar. Ze zijn dan nog wel schaalbaar.

Voordeel aan het omzetten van uw teksten in lettercontouren is dat er geen conflicten met lettertypen kunnen ontstaan. Klein nadeel aan lettercontouren is dat een tekst met een hele kleine lettergrootte een fractie vetter kan uitvallen dan wanneer er geen lettercontouren zijn gebruikt. Dit effect is overigens voor een professional al nauwelijks te zien.


« Kleurinformatie Papierformaten »