Database publishing

Maak uw drukwerk persoonlijk

Database publishing is een dure term voor personificeren. Personificeren wordt in de volksmond ook wel personaliseren genoemd. Bij personaliseren maken we gebruik van een lijst met persoonlijke gegevens (veelal een Excel-bestand) die meestal uit een database wordt gehaald. Deze persoonlijke gegevens kunnen vervolgens worden verwerkt in het drukwerk waardoor iedere relatie een persoonlijk stukje drukwerk ontvangt. Gepersonaliseerd drukwerk wordt altijd digitaal gedrukt.

Voorbeelden van gepersonaliseerd drukwerk

Voorbeelden van gepersonaliseerd drukwerk zijn:

 • NAW-gegevens plaatsen
  Dit is de meest eenvoudige versie van personaliseren. Een brief of uitnodiging wordt rechtstreek voorzien van de adresgegevens van de ontvanger waardoor er gebruik kan worden gemaakt van een vensterenvelop of in sommige gevallen zelfs geen envelop.
 • Een persoonlijke aanhef en afsluiting
  Elke brief kan worden voorzien van een persoonlijke aanhef ("Geachte heer Pieterse,", "Beste Rob,") eventueel aangevuld met een handtekening en naam van de betreffende account-manager waardoor de brief persoonlijker wordt en daardoor beter wordt gewaardeerd.
 • Vooraf ingevulde machtigingskaart/antwoordformulier
  De relatie ontvangt een antwoordformulier waar alleen nog de ontbrekende gegevens op moeten worden ingevuld. Dit bespaart de ontvanger tijd en verhoogt uw conversie.
 • Variabele afbeelding(en) en tekst(en) plaatsen
  Denk hierbij bijvoorbeeld aan een reclamefolder waarbij de aanbiedingen zijn afgestemd op het koopgedrag van de relatie. De relatie ziet alleen de aanbiedingen die voor hem relevant zijn. U bespaart kosten (dunnere folders) en u verhoogt de waardering van uw reclamefolder bij de relatie wat uiteindelijk weer leidt tot een hogere conversie.
 • Facturen en herinneringsfacturen
  Facturen en herinneringsfacturen bevatten allerlei persoonlijke gegevens. Wij gaan graag samen met u aan de slag om dit proces te stroomlijnen

Database

Belangrijk voor het maken van gepersonaliseerd drukwerk is het hebben van een zo goed mogelijk opgezette en gevulde database. Deze gegevens bieden immers de basis voor het gepersonaliseerde drukwerk en de mogelijkheden die u daarbij heeft. Wij helpen u graag bij het opzetten van een goede database eventueel in combinatie met het ontwikkelen van een web based ERP-systeem.

Geïnteresseerd in gepersonaliseerd drukwerk?

De mogelijkheden voor database publishing zijn eindeloos. Wilt u ook een hogere conversie halen uit uw direct mail middels gepersonaliseerd printen? Neem dan contact met ons op of kom even bij ons langs. Dan kijken we graag samen met u naar de mogelijkheden op het gebied van personaliseren.


« Copyshop Enveloppen inprinten »