Vouwen

Vouwen van uw drukwerk

Wij kunnen op vijf manieren vouwen: Een V-vouw, een C-vouw, een Z-vouw, een luikvouw en een dubbelparallel vouw. Machinaal kunnen wij in huis vellen t/m het SRA3-formaat (320 x 460 mm) verwerken en vouwen tot een kleiner formaat.

V-vouw

Een V-vouw is de meest voorkomende vouw. Dit is het eenmaal dubbelvouwen van een vel, meestal punt op punt. Een V-vouw wordt met name gebruikt voor brieven en brochures.

C-vouw / Drieluik

Een drieluik bestaat uit twee vouwen en is een vouw waarbij je eenderde van het vel één keer naar links en eenderde van het vel één keer naar rechts kunt open slaan. De vouw vormt dan een soort C en wordt daarom ook wel C-vouw genoemd. Een drieluik is een veel voorkomende vouw en wordt met name gebruikt voor folders en enquêtes.

Z-vouw / Harmonicavouw

Een Z-vouw bestaat net als de C-vouw uit twee vouwen. Bij een z-vouw wordt eenderde deel naar voren gevouwen en eenderde deel naar achter gevouwen. De vouw vormt dan een soort Z. Een Z-vouw wordt ook wel harmonica vouw genoemd vanwege het harmonica effect. De Z-vouw wordt met name gebruikt voor folders.

Luikvouw

Een luikvouw bestaat uit twee vouwen. De linkerkant en de rechterkant van het papier worden beiden tegen elkaar aan naar binnen gevouwen. Hierdoor onstaat er een luik. De luikvouw wordt met name gebruikt bij uitnodigingen, trouwkaarten en geboortekaarten.

Dubbelparallel vouw

De dubbelparallel vouw is vergelijkbaar met de C-vouw, alleen wordt het vel in dit geval in vier delen gevouwen in plaats van in drie. De dubbelparallel vouw wordt alleen gebruikt voor relatief langere vellen met veel informatie. Denk bijvoorbeeld aan handleidingen, gebruiksaanwijzingen en zo geheten quick start guides.

Geïnteresseerd?

Heeft u vellen papier die in een razend tempo gevouwen moeten worden? Kom dan bij ons langs of neem contact met ons op voor meer informatie.


« Snijden Direct mail »