Geniet brocheren

Brocheren met nietjes

Geniet brocheren kent twee differentiaties. De ene differentiatie is geniet gebrocheerd tot een setje (plano vellen). De tweede differentiatie is geniet gebrocheerd tot een boekje (gevouwen vellen). Beide vormen van geniet brocheren kunnen wij in huis voor u uitvoeren.

Nieten tot een setje

Bij het nieten tot een setje kunt u denken aan een stapel papier waardoor een nietje is geslagen. Dit nietje kan zowel schuin als recht in de linker bovenhoek worden geplaatst. Nieten tot setjes wordt toegepast bij enquêtes, vergaderstukken en uitdeelstukken bij cursussen.

Geniet gebrocheerd (boekje)

Geniet brocheren is het plaatsen van twee nietjes in het midden van een stapel papier en vervolgens de stapel papier vouwen tot een boekje. Geniet gebrocheerd is een goedkope en toch nette manier van brocheren en wordt onder andere toegepast bij clubbladen, handleidingen, liturgie, rapporten en tijdschriften.

Square-fold

Optioneel kunnen wij de geniet gebrocheerde brochures voorzien van een square-fold. Bij een square-fold maken wij machinaal een vierkante rechte rug in plaats van een standaard ronde rug. Groot voordeel hieraan is dat de brochures veel mooier dicht blijven liggen. De brochure krijgt hierdoor een veel nettere uitstraling. Bijkomend voordeel is dat de brochure ook nog mooier open op tafel blijft liggen.

Schoonsnijden

Wanneer u kiest voor geniet brocheren wordt de brochure gratis schoongesneden. Schoonsnijden is nodig om de openslaande kant van de brochure recht te maken. Denk maar aan het effect welke optreed als u een aantal vellen papier tegelijk dubbelvouwt. Het is namelijk onmogelijk om hierbij alle hoekjes recht op elkaar te krijgen omdat het bovenste velletje nu eenmaal een langere afstand af moet leggen dan het middelste velletje. Dit vinden wij niet zo'n fraai gezicht en hierom snijden wij deze openslaande zijde kosteloos voor u schoon zodat u een mooie brochure ontvangt.

Geïnteresseerd?

Wilt u ook uw documenten laten geniet brocheren? Kom dan bij ons langs of neem contact met ons op voor meer informatie.


« Brocheren Gelijmd brocheren »