Plastic ringband

Brocheren met een plastic ringband

Bij brocheren met een plastic ringband wordt een stapel papier (het boekwerk) aan één zijde voorzien van smalle rechthoekige gaten. Vervolgens wordt het boekwerk gehangen in een plastic ringband.

Een plastic ringband is een simpele snelle manier van brocheren welke een iets andere uitstraling geeft dan geniet gebrocheerd. Vaak wordt dit type brochure voorzien van een transparant voorblad en een stevig achterblad ter bescherming van het boekwerk. Het brocheren met een plastic ringband wordt veelal gekozen voor handleidingen, leerboeken, scripties en profielwerkstukken. Wire-o is een wat luxere variant op brocheren met een plastic ringband.

Non-permanent

Brocheren met een plastic ringband is een non-permanente vorm van brocheren. De plastic ringband kan op een later tijdstip gemakkelijk weer open worden gemaakt wat als voordeel heeft dat er later nog pagina's toe kunnen worden gevoegd of kunnen worden vervangen.

Verschillende kleuren

De standaardkleur van een plastic ringband is zwart. Bij grotere oplages bestaan er ook mogelijkheden voor alternatieve kleuren zoals blauw, rood, wit, groen en geel.

Geïnteresseerd?

Wilt u ook brochures met een plastic ringband? Kom dan bij ons langs of neem contact met ons op voor meer informatie.


« Brocheren linnen lijmrug Metalen ringband wire-o »